...just lovely poodles
PsInfo > Suisse Blog > I zviřátka mají malá zviřátka

Na hlavní stranu Suisse Blogu >>>

I zviřátka mají malá zviřátka,
aneb do lesa?

Taková malá místní odlišnost. Aby se nerušila lesní zvěř - respektive její malí čerstvě narození potomci - je od 15.4. každým rok do 28.6. zakázán vstup se psem do lesa. Tedy, se psem do lesa můžete, ale musíte ho mít celou procházku uvázaného na vodítku. Jelikož i u nás dochází k postupnému zlepšení v místním jazyce, překřtili jsme si francouzský název: "laissez votre chien, s'il vous plait" na "mějte svého chiena (rozumněno psa) na lase".

Dokážu si představit absolvovat procházku v lese s jedním psem. Ideálně starším, kterého okolí pramálo zajímá. Ale se třemi zviřátky?! Samo o sobě artistický výkon... Nám známý, jelikož ho podáváme každé ráno a večer, kdy chodíme venčit naše holčičky pouze v rámci vesničky Fontaines. Obzvláště ve skupině sestávající se z jednoho štěněte, které zajímá naprosto všechno a druhého indiána na válečné stezce, který se vydá na průzkum bližšího i vzdálenějšího okolí, kdykoli má příležtost.

Takže až půjdete příště do lesa na procházku, vzpomeňte si na nás. My se zatím budeme procházet (v místním jazyce promenadovat) po okolních loukách, při pobřeží jezer a nebo na dalekých či blízkých nezalesněných horských kopcích.

text TePe a foto Honza V.